Pāriet uz galveno saturu

Noderīgi padomi
Kā rūpēties par savu apģērbu

Noderīgi padomi Kā rūpēties par savu apģērbu
Kā rūpēties par savu apģērbu164

Rūpes par apģērbu vēl nekad nav bijušas tik svarīgas - gan tev, gan tavam apģērbam, gan mūsu planētai. Lūk, daži praktiski padomi un triki, kā pagarināt apģērba kalpošanas laiku un saglabāt tā izskatu labu ilgāk.

Apģērbu žāvēšana

Izvēlies žāvēt drēbes gaisā, nevis žāvētājā, lai saglabātu to formu, krāsu un elastību. Turklāt tas ir labvēlīgāk arī planētai un tavam elektrības rēķinam.

Pareizas temperatūras izvēle

Izvēlies mazgāt zemākā temperatūrā, piemēram, 20 vai 30 grādos. Tas pasargās tavu apģērbu un palīdzēs apģērba krāsai neizbalēt, vienlaikus samazinot saraušanās risku. Tas ir arī labvēlīgāk planētai un ietaupa tavas izmaksas.

Noderīgi padomi Kā rūpēties par savu apģērbu

Izmanto maigu mazgāšanas līdzekli

Izvēlies mazgāšanas līdzekli, kas marķēts kā maigs vai saudzīgs, nevis ķīmisks; tas nāks par labu gan tev, gan tavai veļai. Šādos līdzekļos parasti nav tādu asu ķimikāliju kā balinātāju, fosfātu vai fermentu, kas var sabojāt un sairdināt noteiktus audumus, taču tie apģērbu izmazgās tikpat labi.

Noderīgi padomi Kā rūpēties par savu apģērbu

Maziem soļiem ir nozīme

Izvēlies mazgāt drēbes ar iekšpusi uz āru un noņem traipus, mazgājot tos ar rokām ar sūkli un speciālu mazgāšanas līdzekli, maigi ieziežot traipu. Vienmēr vari paļauties uz pilnīgi dabisku smaku noņemšanas līdzekli - pievieno pusglāzi baltā etiķa mazgāšanas ciklam. Lai tavs mīļākais džemperis vienmēr izskatītos kā jauns, izmanto vilnas skuvekli vai ķemmīti, lai noņemtu pūkas. Ir tik vienkārši rūpēties par apģērbu un palīdzēt tam kalpot pēc iespējas ilgāk. Šie mazie videi draudzīgie soļi var būt ļoti noderīgi!

Noderīgi padomi Kā rūpēties par savu apģērbu