Pāriet uz galveno saturu

Viss, kas tev jāzina
Apakšveļas mazgāšanas ceļvedis

Viss, kas tev jāzina Apakšveļas mazgāšanas ceļvedis
Apakšveļas mazgāšanas ceļvedis390

Parunāsim par bieži nerunātu tēmu – kā pareizi kopt apakšveļu, lai tā kalpotu pēc iespējas ilgāk. Šiem apģērbiem ir jāpievērš īpaša uzmanība, un ir īpaši veidi, kā mazgāt apakšveļu, lai tā būtu patiešām tīra un kalpotu ilgāk.

Šķiro savu veļu pareizi

Atvēli laiku apakšveļas šķirošanai un nodalīšanai no pārējām drēbēm, jo šie izstrādājumi parasti ir jāmazgā dažādās temperatūrās. Tad sašķiro apakšveļu pēc krāsas: tumšo apakšveļu liec pie tumšās, krāsaino apakšveļu pie krāsainās, bet balto apakšveļu pie baltiem izstrādājumiem.

Viss, kas tev jāzina Apakšveļas mazgāšanas ceļvedis

Izmanto maigu veļas mazgāšanas līdzekli

Izvēlies mazgāšanas līdzekli, kas marķēts kā maigs vai saudzīgs, nevis ķīmisks; tas nāks par labu gan tev, gan tavai apakšveļai. Šādos līdzekļos parasti nav tādu asu ķimikāliju kā balinātāju, fosfātu vai fermentu, kas var sabojāt un sairdināt noteiktus audumus, taču tie apģērbu izmazgās tikpat labi.

Viss, kas tev jāzina Apakšveļas mazgāšanas ceļvedis

Izvēlies pareizu temperatūru

Augstāka temperatūra veļas mazgājamajā mašīnā daudz labāk iznīcina baktērijas un mikrobus, tāpēc, mazgājot apakšveļu, izvēlies 60°C temperatūru. Ja apakšveļa ir izgatavota no maiga auduma, izvēlies 40°C temperatūru.

Viss, kas tev jāzina Apakšveļas mazgāšanas ceļvedis

Citi padomi un ieteikumi

Pirms mazgāšanas izpēti apģērba kopšanas etiķeti, un uzzini, kā vislabāk apieties ar konkrēto audumu. Lai atbrīvotos no traipiem, izvēlies gēla traipu likvidēšanas līdzekli, jo tas ļoti efektīvi uzsūcas un ir saudzīgāks. Iepriekš apstrādā apģērbu, uzklājot speciālu līdzekli traipu noņemšanai tikai uz traipa, un tad liec to mazgāties. Izžāvē apakšveļu gaisā, lai saglabātu tās formu, krāsu un elastību. Papildu bonuss ir tas, ka tas ir izdevīgāk planētai un tavam elektrības rēķinam.